среда, 16 ноября 2016 г.

Колегія Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації



10 листопада 2016 року відбулось засідання колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації під керівництвом директора Департаменту Озерової Т.Я.
У роботі колегії взяли участь керівники районних і міських відділів та управлінь освіти, молоді та спорту, представники органів управління освітою об’єднаних територіальних громад, директори загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, громадськість.
На колегії розглянуто стан підготовки робітничих кадрів для ринку праці Запорізької області.
Система професійно-технічної освіти області перебуває в стадії реформування і приведення у відповідність до потреб ринку праці та економіки. Триває робота з модернізації мережі професійно-технічних навчальних закладів з метою більш ефективного використання їх матеріально-технічної бази, кадрового потенціалу, фінансових та управлінських ресурсів.
Об’єднання навчальних закладів у багатопрофільні центри професійно-технічної освіти дозволить створити систему професійної освіти, що не лише відповідатиме сьогоднішній структурі економіки та її потребам, а завдяки новому механізму управління дозволить швидко адаптуватися під зміни і потреби в майбутньому, а також удосконалити механізм формування держзамовлення, зорієнтувати його на найважливіші напрями задоволення поточної та перспективної потреби роботодавців.
Питання формування регіонального замовленн, модернізації мережі, працевлаштування випускників висвітлила Грицаєнко О.Л.-заступник начальника управління-начальник відділу кадрової роботи та координаціїї діяльності навчальних закладів ДОН ЗОДА при технічній підтримці Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області. 
Також на колегії були розглянуті питання якості освітніх послуг закладів освіти області за результатами ЗНО та впровадження програм енергоефективності та реалізації енергозберігаючих заходів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий