четверг, 13 октября 2016 г.

Семінар-практикум «Сучасне бачення уроків професійно-теоретичної (практичної) підготовки з професії «Електрогазозварник» як засіб соціалізації учнів»


12 жовтня 2016 року на базі ДНЗ «Дніпрорудненський професійний ліцей» відбувся обласний семінар-практикум педагогічних працівників ПТНЗ з професій «Електрозварник», «Електрогазозварник».
Відкрила семінар-практикум методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Тимченко Наталія Іванівна. Учасників семінару привітав директор ДНЗ ««Дніпрорудненський професійний ліцей» Осипенко Сергій Миколайович. Він презентував досягнення навчального закладу, перспективи розвитку та задачі на сучасному етапі, розповів про співробітництво з підприємствами-замовниками. Директор наголосив на тому, що професійна освіта – шлях у майбутнє.
Учасники із задоволенням ознайомились з виставкою методичних розробок майстрів виробничого навчання та викладачів ліцею, яку підготувала методист Суєтова Софія Володимирівна. Присутні визначили високу майстерність і творчий підхід учасників виставки. Цікавою та змістовною була екскурсія до музею ДНЗ «Дніпрорудненський професійний ліцей», яку провела Вертелецька Вікторія Миколаївна, викладач історії.
На високому професійному та методичному рівні провели відкритий бінарний урок Литвина Галина Юріївна, викладач спецдисциплін та Нікітіна Євгенія Львівна, викладач математики за темою «Автоматичне зварювання під шаром флюсу. Сутність. Призначення. Переваги та недоліки». Учні разом з викладачами продемонстрували сучасні підходи для втілення ідей фахових задумів та формування професійної компетентності.
Після теоретичної частини всі учасники були запрошені переглянути майстер-клас «Порівняння ручного дугового зварювання з механізованим зварюванням в середовищі вуглецевого газу». Майстер-клас показав молодий майстер виробничого навчання Капля Іван Олегович. Він вправно продемонстрував свою професійну майстерність.
Учасники семінару побували на виступі-привітанні, на якому ліцеїсти у театралізованій формі презентували професії навчального закладу. Гості мали можливість ознайомитись з матеріально-технічною базою навчального закладу, обмінятись власним досвідом щодо підготовки робітничих кадрів з професій та співпраці з підприємствами-замовниками.
Підбиваючи підсумки семінару-практикуму, усі присутні відзначили високий рівень його організації, насиченість, багатогранність та корисність отриманої інформації, а методист НМЦ ПТО у Запорізькій області Тимченко Наталія Іванівна висловила вдячність адміністрації й педагогічному колективу навчального закладу за допомогу і сприяння у проведенні семінару-практикуму.

Комментариев нет:

Отправить комментарий